ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Φώτο: Πέτρος Πετρίδης

Φίλες και φίλοι,
παρακολούθησα την Κυριακή 30/10/2016, στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού μήνα “Η Κύπρος του Σεφέρη”, μια εξαιρετική Συναυλία Μελοποιημένης Ποίησης υπό την επιμέλεια του καλού μου φίλου και Ειδικού Επιστήμονα στον κλάδο Μουσικών Σπουδών, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Κυριάκου Χατζηττοφή, ο οποίος έπαιξε Κιθάρα και Μπάσο.

Θερμά Συγχαρητήρια στον Κυριάκο και σε όλη την Ομάδα του που αποτελείτο από τους εξαίρετους Μουσικούς: Νικόλα Μαυρίδη: Πιάνο/Τραγούδι, Παναγιώτη Ξάνθου: Κιθάρα/Βιολί,
Νικόλα Μουτάφη: Κιθάρα και Λεωνίδα Πιτζιολή: Τύμπανα, Απαγγελία: Ιάκωβος Ιακώβου και Μαρία Χριστοδούλου, Ηχοληψία: Άγγελος Γεωργίου, Μουσική επένδυση απαγγελιών: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης και Τεχνική υποστήριξη: Κωνσταντίνος Κασάπης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Δρ Χάρις Ξιναρή, Επίκουρη καθηγήτρια και πρόεδρος τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Καθ. Χρήστος Κασιμέρης, Κοσμήτορας Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αξίζει να ανφερθεί ότι στην Είσοδο του Θεάτρου φιλοξενείτο μια αξιόλογη έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Έργα και Ημέραι του Γιώργου Σεφέρη”.

 

Το πιο υπέροχο κλείσιμο, στο φετινο Πολιτιστικο Μηνα! Kyriacos Hadjittofis, Nikolas Moutafis, Nikolas Mavrides, Leonidas Pitziolis, Panayotis Xanthou είσασταν υπέροχοι! Σας ευχαριστώ πολύ!

– Charis Xinari

 

Παρακολούθησα την τελευταία βραδιά των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο προς τιμή του μεγάλου μας ποιητή Γεωργίου Σεφέρη και τριών άλλων διάσημων Ελλήνων ποιητών. Η διασκευή και μελοποίηση των ποιημάτων έγινε από τον καθηγητή κιθάρας και ειδικό επιστήμονα στον κλάδο μουσικών σπουδών του Πανεπιστήμιο κ. Κυριάκο Χατζητοφή που μαζί με μια ταλαντούχα ομάδα Κύπριων μουσικών έδωσαν μια εξαιρετική παράσταση.

-Tonny Moussoulides